Árnyékolástechnika

Home / Szolgáltatásaink / Árnyékolástechnika

Árnyékolástechnika

  • Védelem az időjárástól, napfénytől, külső szemlélőtől.
  • Külsőtokos mini redőny (vakolható külső tokkal is), belsőtokos (redőnyszekrényes) maxi redőny
  • Hőszigetelt alumínium redőny, alumínium reluxa (faerezet kivitelben is)
  • Szúnyoghálóval kombinált redőny, műanyagkeretes fix és mobil szúnyogháló (üvegszálas)
  • Könyökkaros napellenző, harmonika ajtó több színben (üveges kivitelben is )
  • Redőny javítás, gurtni csere

Redőnyök

A redőnyök elhelyezés szerint lehetnek külső (vakolható is) vagy belső tokos szerkezetűek, műanyag vagy alumínium lamellásak, esetleg szúnyoghálóval együtt szereltek. Több fajta szín közül lehet választani.

Külső tokos redőnyök

A külső tokos műanyag lamellás redőny az egyik legelterjedtebb típus, kedvező ára könnyű szerelhető- sége miatt. Ezek a típusok a nyílászárók beépítésétől függetlenül, utólag is felhelyezhetők. Több színben és egyedi méretben gyártható. A redőnytok egy része belülről látszódhat. Ez függ az ablak típusától. kialakításától. Megoldás lehet, ha az ablakot tokmagasítóval együtt építik be, vagy vakolható redőnytokot alkalmazunk. A redőnylécek magassága 37 mm, amelyek több színben rendelhetők. Ennek a redőnynek az úgynevezett kom- binált változatába függőlegesen működtethető szúnyogháló is szerelhető. A redőnylábak közül az egyik pár kefés lefutóval készül belül, hogy rovar ne tudjon a háló és a tok között a lakásba jutni. Felhúzott állapotban a redőnyt automatával lehet rögzíteni, ami a gurt nit behúzza. Háromféle tok anyagot (acél, lindab, alumínium) és kétféle lefutót (műanyag és alumínium) kínálunk.

Belső tokos redőnyök

Német fejlesztésű SKS rendszer. Ez a rendszer csak a nyílás- záróval együtt építhető be. A redőny függőleges működteté- sű szúnyoghálóval is kombinálható, amely kívül helyezkedik el. A lamellák és a lefutók gyárthatók műanyagból vagy alu- míniumból egyaránt. Termékeinkhez igény szerint távvezérlésű, motoros mozga- tást is ki tudunk alakítani, melynek során kizárólag a német Becker cég termékeit használjuk.

1. a redőnytok külső oldala
2. a redőnytok belső oldala
3. szigetelés
4. a tok alsó része
5. lefutósín
6. redőny lamella
7. redőny lamella záróprofil
8. redőny tengely

Szúnyoghálók

A szúnyoghálók készülhetnek fix és mobil kivitelben, műanyag vagy alumínium kerettel. A mobil hálók lehetnek vízszintes vagy függőleges működtetésúek egyaránt. A nyílászárók beépítését követően is felszerelhetőek.

Fix keretes szúnyoghálók

A fix keretű hálók anyaga alumínium, vagy műanyag. A műa- nyag keret gérre vágva hegesztett, amely kellő merevséget ad a terméknek.

Mobil szúnyoghálók

A mobil szúnyoghálók alumínium kerettel készülnek. Működé- süket tekintve készülhetnek nyíló vagy vízszintesen eltolható 1 tokos illetve két oldalra széthúzható 2 tokos kivitelben.

Karos napellenző

A kültéri árnyékolás nélkülözhetetlen eszköze. Üzletek, kirakatok, teraszok, panel lakások erkélyeinek árnyékolására is használják. Jól ellenáll az időjárás viszontagságainak. Kézzel és motorral egyaránt működtethető.

Karos napellenzők

A teraszok árnyékolásának egyik legelterjedtebb módja. Mind szélességében, mind hosszúságában nagy területet képes lefedni. Az általunk forgalmazott napellenzők max. szélessége 700 cm, max. hosszúsága (kinyúlása) 325 cm. A tartószerkezet porfestett alumíniumból készül, az árnyékoló anyaga impregnált vászon, amely széles színskálában rendelhető.

Reluxa

A lakás belső tereinek az árnyékolására szolgál. A lamellák el fordításával a beeső fény erősségét és szögét is szabályozhat- juk. Kézzel és motorral egyaránt működtethető. Bármilyen ablak vagy ajtótípushoz szerelehtő.

A reluxák 25 mm széles svéd OPM lamellákkal készülnek, melynek színválasztéka rendkívül bőséges. Megrendelés esetén biztosítjuk a most elterjedő 16 mm-es lamellából készült terméket is.
– Belső árnyákolórendszer 24 féle színben
– Automata és üvegpálcás kivitelben
– Tökéletes megoldás a fény szabályozására

Szalagfüggöny

Elegáns beltéri árnyékoló rendszer, amely rendkívül széles szín és anyagválasztékával a lakás meglévő bútoraihoz, berendezé- seihez könnyen kiválasztható. Nagyobb üvegfelületek árnyéko- lásának kiváló eszköze.

A termék kiváló olasz alapanyagból készül, melynek színválasztéka több, mint harminc. – Könnyen tisztántartható és kezelhető – Motoros és távirányítós kivitelben

Harmonika ajtó

A harmonika ajtók azokon a helyeken alkalmazhatók jól, ahol nincs elegendő hely a hagyományos ajtók, beltéri ajtók nyitásá- ra. A harmonika ajtók beépíthetők a régi meglévő ajtótokba is.

Meglévő falnyílás beépítésének ideális módja abban az esetben, amikor nincs elegendő hely egy hagyományos ajtó nyitásához. A harmonika ajtók helytakarékosak, egyben változatos színekben rendelhetőek a helyiség belső színösszetételéhez igazdva. A típusméretu lamellák vastagsága 26 mm. Az ajtók elhelyezhetok egyaránt a burkolt NORMAL ajtótokba és az OKZ ajtótokba is.