Fa nyílászárók

Home / Szolgáltatásaink / Fa nyílászárók

A fa lélegző, meleg, természetes, ugyanakkor jól szigetelő alapanyag. Ezeket a tulajdonságokat ötvözve a modern technológiával és segédanyagokkal állítjuk elő nyílászáró családunkat, amely az Ön és családja számára is harmóniát, biztonságot, esztétikai élményt nyújt.

Termékcsaládunk a külső és belső nyílászárók teljes skáláját magában foglalja. Kínálatunkban megtalálhatók mind a hagyományos, mind a modern stílusok és formák, egyedi és szabvány méretben.

Ablakok, erkélyajtók

Az ablakok és az erkélyajtók fa alapanyaga szárított borovi fenyő (nedvességtartalma max. 12%), de igény esetén más fafajtákból is készíthető (luc, vörösfenyő, meranti, illetve tölgy).

Szerkezeti felépítés

Az ablakok és az erkélyajtók is készülhetnek hossztoldott vagy hosztoldás nélküli alapanyagból. A fa gondos előkészítés első lépéseként kiválogatják a csak minimális hibával rendelkező alapanyagot. Ezt követően kerülhet sor az egyes elemek rétegragasztására kiváló minőségű faragasztóval. Erős sarokkötések biztosítják az ablakok megfelelő stabilítását. A nyílászárók faszerkezete EU szabvány szerint készül.

Felületi kezelés

A nyílászárók készülhetnek felületi kezeléssel vagy felületi kezelés nélkül. Felületi kezeléssel gyártott termékeink fokozott UV és időjárás állóságát a három rétegben felhordott MILESI vizes bázisú lazúr festékeknek köszönhetjük. A kezelés nem csak a látszó, hanem a beépítendő felületre is vonatkozik, amely különböző színárnyalatokban történhet.

Bejárati ajtók

A bejárati ajtók fa alapanyaga szárított, tömbösített borovi fenyő (nedvességtartalma max. 12%), de igény esetén más fafajtákból is készíthető (luc, vörösfenyő, meranti, illetve tölgy). A bejárati ajtók gazdag formaválasztékot, nagy stabilítást, igényes megmunkálást.

Szerkezeti felépítés

A bejárati ajtók készülhetnek hossztoldott vagy hossztoldás nélküli alapanyagból. A fa gondos előkészítés első lépéseként kiválogatják a csak minimális hibával rendelkező alapanyagot. Ezt övetően kerülhet sor az egyes elemek rétegragasztására kiváló minőségű faragasztóval. Erős sarokkötések biztosítják az ajók megfelelő stabilítását. A nyílászárók faszerkezete EU szabvány szerint készül.

Felületi kezelés

A nyílászárók készülhetnek felületi kezeléssel vagy felületi kezelés nélkül. Felületi kezeléssel gyártott termékeink fokozott UV és időjárás állóságát a három rétegben felhordott MILESI vizes bázisú lazúr festékeknek köszönhetjük. A kezelés nem csak a látszó, hanem a beépítendő felületre is vonatkozik, amely különböző színárnyalatokban történhet.

Vasalat

A több ponton záródó kilincs és cilinderműködtetésű zár a megfelelő biztonságot nyújtja. A vasalatrendszr erős, 3 dimenzióban állítható, amely biztosítja az ajtó tökéletes működését, precíz beállítását. Igény szerint az ajtók elláthatók kiegészítőkkel (kitekintő, kiegészítő zár, stb.)

Beltéri ajtók

– utólag beépíthető:

– erezetnyomott mintával: A tok a falvastagság szerint méretezhető, anyaga MDF. Könnyen megmunkálható és jól felületkezelhető. A jó légzárást egysíkban körbefutó
speciális tömítőprofil biztosítja, amely cserélhető. A tok felületkezelés után házilag is könnyen beépíthető. Az ajtólapok könnyített szerkezetűek, melyek több mintázattal és méretben készülhetnek. Anyaguk fenyőkeretre kétoldalról préselt HDF borítás, mélynyomott betéttel, faerezett, fehérre alapozott felülettel. A fa
alkatrészek 12% – os nedvességtartalomra szárított lucfenyőből készül, a jelentős fahibák kiejtésével. Az így kapott ajtólapok forma és mérettartóak, valamint kevésbé vetemednek.

– mart mintás, MDF lapos: Ezeknek az ajtóknak az alapanyaga teljes egészében MDF, ezért még nagyobb forma és méret választékkal rendelkeznek. Az ajtólapok mélynyomás és erezetnyomás nélkül készülnek. E típusoknál lehetőség van aszimmetrikus kétszárnyú ajtók gyártására is. Az ajtók felületkezelés nélkül készülnek.