Gipszkarton szerelés

Home / Szolgáltatásaink / Gipszkarton szerelés

Vállaljuk válaszfalak, álmennyezetek, függesztett mennyezetek készítését, szigetelését.

Miért jó a Gipszkarton?
Mert a gipszkarton nem éghető anyag.
Gipszkarton lapokból égésgátló falakat, sőt tűzálló fal és mennyezetszerkezeteket alakíthatunk ki.
Továbbá a gipszmagban kristályos formában megkötött víz egy esetleges tűz esetén „beépített tűzoltóként viselkedik”, a gipszmagból elpárolog, és ez a vízgőz lassítja a szerkezet mentén a tűzterjedést.
A gipsz mintegy 20% kémiailag kötött kristályvizet tartalmaz. A gipszkarton lapok különösen alkalmasak passzív (építészeti) tűzvédelmi célokra.
mert a gipszkarton rendszerből jó hőszigetelő
szerkezet építhető. A közüzemi díjak optimálisra csökkentése ma már nagyon fontos az új otthont építők, a lakásukat bővítők
vagy felújítók számára Elsősorban a tetőterek kialakításához hasznosítható a hőszigetelési gipszkarton rendszerek. A
gipszkartonnak páraháztartás-szabályozáson túl az a jó tulajdonsága is megvan, hogy átveszi a belső tér hőmérsékletét, emiatt
a falfelület nem sugároz hideget, így a helyiséget nem érezzük hidegebbnek, mint amit a szobai hőmérő mutat.

Mert a gipszkarton rendszer jó hangszigetelő.
A hangszigetelési rendszereken a száraz technológiával könnyen és mégis hatásosan javíthatunk. Ásvány- vagy kőzetgyapot, üveggyapot alkalmazásával költségtakarékos hangszigetelést érhetünk el velük. Egy szigetelt, a meglévő szerkezettől független előtétfallal vagy egy kettős (elválasztott bordarendszerű) válaszfallal (amelynél a fal két oldala hangtechnikailag teljesen elkülönül egymástól) jó hangszigetelési értékek érhetők el anélkül, hogy a fal teljes vastagságát jelentősen növelnénk.

Mert az épületgépészeti vezetékek
(vízcső, gáz​cső, elektromos vezetékek stb.) egyszerűen, a fal szerkezetén belül, vésés nélkül vezethetők.
Az előtétfalas szerelés során a vésési, horonyjavítási munkák elmaradnak, ami felújításoknál, lakott ingatlan esetén előnyökkel jár.
Régi épületek felújításakor is költséget takaríthatunk meg az előtétfalas szereléssel anélkül, hogy rontanánk a hangszigetelést, hiszen a falakat nem károsítjuk vele.